Fitroute in Rijsbergen is feestelijk geopend

Vandaag, 24 mei, gaf wethouder Sociaal Domein Twan Zopfi, het startsein voor de eerste wandeling over de fitroute in Rijsbergen. Een 2,4 km lange route met 13 verschillende beweegoefeningen. De fitroute is met straattegels aangegeven, en is voor jong én oud, dagelijks toegankelijk.

Bij de Avoord locatie ‘Rijserf’ in Rijsbergen staat het routebord van de fitroute. Dit bord werd vanmiddag feestelijk onthuld. Daarna werd het startsein gegeven voor de eerste officiële wandeling. Onder begeleiding van Buurtsportcoach Zundert kregen alle aanwezigen eerst een warming-up. De fitroute loopt van het Rijserf, richting de Sint Bavostraat, naar Koutershof, de Kerkakkerstraat, en via Het Boske terug naar het Rijserf.

De fitroute is een initiatief van lokale partijen uit de gemeente

Avoord, Buurtsportcoach Zundert, Fysiotherapie De Weerijs, Het Warm Hart, KBO Rijsbergen, Kober Kinderopvang, Thebe, Vrouwen van Nu Rijsbergen en de gemeente Zundert hebben de fitroute samen bedacht en uitgevoerd. De fitroute is onderdeel van het Lokaal Sportakkoord uit 2020.

Het is belangrijk om gezond en fit te zijn en ook te blijven. De afgelopen jaren hebben ons dat weer eens duidelijk gemaakt. Bewegen en oefeningen doen, helpen onze gezondheid vooruit. Daarom zoeken we naar makkelijke manieren om te bewegen in onze gemeente. Een fitroute is zo’n manier. Het is altijd open. Er zijn oefeningen voor iedereen. Het kost niets. Ik hoop dat de fitroute in Rijsbergen veel gebruikt gaat worden,” aldus wethouder Sociaal Domein, Twan Zopfi.

De fitroute Rijsbergen is de tweede fitroute in de gemeente

In Zundert ligt de andere fitroute die in mei 2021 van start is gegaan.

Het routeboekje van de fitroute vindt u op de website van de Fitroute. Bij de Rijserf en in de Koutershof kunt u een boekje ophalen op de route te lopen.