Opening Fitroute Nieuw-vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Vanochtend had Corry Simons met haar kleinkinderen Kevin 11), Jaimie (9) en Eden (8) de eer om de Fitroute te openen die door gemeente Steenbergen en haar sportcoaches rond de kreek is aangelegd. Zij deden dit onder het toeziend oog van scholieren van basisschool Merijntje en leden van het ‘Beweegpunt’.

Corry is enthousiast lid van het ‘Beweegpunt’, een fitnessgroepje dat op woensdagochtenden tussen 10:30 een 11:30 uur actief is op het Kreekplein. Dat was een reden om haar voor de opening van de Fitroute te vragen. En om ook de jeugd bij het initiatief te betrekken waren de kinderen van Merijntje door sportcoach Lucas Herrings gevraagd om bij de opening te zijn.

Speurtochtje

Voor hen had Herrings een speurtochtje uitgezet langs de route. De kinderen konden daarbij vragen beantwoorden over het dorp, bepaalde beweegoefeningen en voor Nieuw-Vossemeer relevante zaken.

Speciaal boekje

De Fitroute is 2,5 kilometer lang en is herkenbaar door de stoeptegels en de palen waarop de beweegoefeningen staan afgebeeld. Ook is er een speciaal boekje gemaakt waarin zowel de route als de oefeningen beschreven staan. Dit boekje is verkrijgbaar bij het Wagenhuis en in de Vossenburcht. In het boekje staan verder een aantal wetenswaardigheden over Nieuw-Vossemeer. Een toelichting over de watersnoodramp, die Nieuw-Vossemeer zo getroffen heeft, de beroemde Merijntje Gijzen en de Joannes de Doperkerk met informatie door pater Bertus van Schaijk ontbreekt niet.  

Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant [ door Peter Vermeulen ]