Opening Fitroute voor senioren

GROENHUYSEN / DE BRINK

img_1882
img_1884

De beweegweek wordt gehouden van maandag 15 mei tot en met dinsdag 23 mei. Naast de opening met zorgrobot Zora wordt op dinsdag 16 mei een nieuwe Fitroute geopend in De Kroeven die iedereen in staat stelt om te genieten van de buitenlucht en uitdaagt om in beweging te komen. Groenhuysen ontwikkelde deze fitroute voor senioren in de wijk samen met de gemeente Roosendaal, atletiekvereniging Thor, medewerkers en bewoners van De Brink. Janneke de Kroon, medewerker verenigingsleven De Brink en mede initiatiefnemer vertelt: “Bewegen is goed voor de mens: het houdt het lichaam gezond, het zorgt dat we verstandelijk en geestelijk actief en helder blijven en als we het gezamenlijk kunnen doen dan zorgt het ook nog eens voor gezelligheid. Met de ontwikkeling van de fitroute willen we senioren die wonen op De Brink, De Wildenborch of in de wijk Kroeven stimuleren om zelf het beste uit hun dag te halen. Mensen kunnen de route alleen lopen, maar ook samen met anderen of onder begeleiding van een fysiotherapeut. Na afloop hebben ze de mogelijkheid om de route af te sluiten met een kopje koffie in het restaurant van De Brink.”

Kom in beweging tijdens de beweegweek

In de beweegweek kunnen deelnemers kennismaken en deelnemen aan Tai Chi Tao, Dru yoga, maar ook spel en beweging zoals koersbal, jeu de boules een gymmiddag en de Avond3daagse staan onder andere op het programma. Op dinsdag 23 mei wordt de beweegweek afgesloten met een dansmiddag onder leiding van een dj die muziek draait uit verleden en van heden.

Wij nodigen senioren uit om deel te nemen aan de jaarlijkse beweegweek vol leuke, gezellige en vooral sportieve activiteiten. U kunt aansluiten bij activiteiten van De Brink als activiteiten van De Wildenborch. Neem gerust een kijkje voor het complete programma.

img_1859
img_1861
img_1874
img_1876
img_1864
Roosendaal20e_regio