Burgemeester Miranda de Vries opent Fitroute

Burgemeester Miranda de Vries opent Avoord Fitroute

op vrijdag 7 juni een Fitroute. Deze 1,5 km lange route is uitgezet op het terrein van Avoord (Kloostergaard). Marian Roest, beweegcoach: “De Fitroute bestaat uit 18 verschillende oefeningen waar iedereen gebruik van kan maken.” De officiële openingshandeling wordt verricht door burgemeester Miranda de Vries.

Nederland vergrijst en ouderen willen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Gezond oud worden is een wens van ieder. “Om zolang mogelijk vitaal en zelfredzaam te blijven is het bewegen in de eigen woonomgeving een noodzaak” vertelt Marian Roest. “Zo ontstond het idee van een Fitroute”. De Fitroute heeft als doel de gezondheid, zelfstandigheid en de sociale cohesie van inwoners van Etten-Leur, en met name van senioren, te verbeteren.

De route is duidelijk herkenbaar door blauwe stoeptegels waarop oefeningen zijn afgebeeld. Alle oefeningen zijn geschikt voor senioren. Ze verschillen van het zwaaien met de armen tot zitten op een bankje. Elke oefening wordt ook uitgelegd in een bijbehorend boekje. Dit instructieboekje is gratis op te halen in ’t warm hart, nabij de start van de route, en kan ook digitaal bekeken worden na het scannen van een QR-code. “Naast uitleg van de oefeningen staat er ook informatie over omgeving in het boekje bijvoorbeeld over de Lourdesgrot en de dierenweide” aldus Marian. 

De Fitroute sluit aan op de reeds aanwezige Beweegtuin. Marian: “Deze tuin is niet voor alle oudere inwoners even geschikt maar door deze te combineren met de Fitroute kunnen de beweegmogelijkheden worden vergroot. Zo kan iedereen op laagdrempelige manier in beweging zijn.”
Onder toeziend oog van bewoners, medewerkers, vrijwilligers van Kloostergaard en Franciscushof, sponsoren en omwonenden wordt op 7 juni de Fitroute om 15.00 uur feestelijk geopend door burgemeester Miranda de Vries. Iedereen is welkom om daarna gebruik te maken van de Fitroute. De Fitroute is mogelijk gemaakt door Rabobank Coöperatiefonds, Vrienden van Avoord, Blom hoveniers, Aplus Reclame en Etten-Leur Actief.


BewerkenOndersteund door FIT ROUTE 2015® | Thema: Sydney van aThemes.